TBB`den sahte e-posta uyarısı

/ Kaynak: AA
TBB`den sahte e-posta uyarısı

Ekonomi Haberleri  / AA

TBB, ismi kullanılarak dolandırıcılık amacıyla gönderilmiş sahte elektronik postalara karşı uyardı.

Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB) yapılan açıklamada, TBB'den geldiği görüntüsü verilen elektronik postalara kesinlikle itibar edilmemesi, dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgiler ve verilerin üçüncü kişi ya da kurumlarla asla paylaşılmaması uyarısında bulunuldu.


TBB'den yapılan duyuruda, Birliğin ismi kullanılarak dolandırıcılık amacıyla tasarlanmış sahte elektronik postaların birçok internet kullanıcısı tarafından alındığına ilişkin bilgi edinildiği belirtildi.


Duyuruda, bu elektronik postaların, dolandırıcılık amacıyla kişisel verilerin elde edilmesine yönelik gönderildiğinin anlaşıldığı, konuya ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü vurgulandı.


Söz konusu elektronik postada yer alan hususların tamamının gerçek dışı ve kişisel verilerin elde edilmesine yönelik, aldatıcı beyanlar olduğuna dikkat çekilen duyuruda, TBB'nin Ankara'da bir şubesinin bulunmadığı ifade edildi.


TBB'nin, banka müşterilerine ait kişisel bilgileri hiçbir şekilde talep etmediği, bu konuda görevli ve yetkili olmadığı belirtilen duyuruda, "(Birliğin) Aktif internet bankacılığı kullanıcılarını tespit etmek veya kullanıcı bilgilerini teyit etmek gibi bir çalışması ve görevi de bulunmamaktadır. Türkiye Bankalar Birliği, bankaların internet bankacılığı hizmetlerine müdahil olmaz ya da bankaların ürün ve hizmetleri için banka müşterilerinden bilgi, belge istemez ve İnternet'te veri girişi talebinde bulunmaz" bilgileri paylaşıldı.
TBB tarafından, İnternet bankacılığı güncellemesi, veri tabanı hazırlanması, bunlara ek yapılması, bu konuda banka müşterilerinden teyit alınması, banka müşterilerinin hesaplarına erişimlerine müdahale edilmesi ve kısıtlama konulmasının kanunen ve fiilen mümkün olmadığı vurgulanan duyuruda, şunlar kaydedildi:
"Birliğimiz bu veya benzeri konu başlıklarında elektronik posta gönderimlerinde bulunmamaktadır. Türkiye Bankalar Birliğinden geldiği görüntüsü verilen, bu türden sahte elektronik postalara kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgiler ve veriler üçüncü kişi ya da kurumlar ile asla paylaşılmamalıdır.


Sahte elektronik postanın yönlendirme yaptığı internet sitesinin kapatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...