Avrupa sermayesi Türkiye'de seçimleri bekliyor

/ Kaynak: İHA
Avrupa sermayesi Türkiye'de seçimleri bekliyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

EurAsia Strategies Genel Müdürü Fatih Aydın; İngiliz ve Avrupa sermayesi Türkiye'deki siyasi istikrara odaklandığını ve 1 Kasım'a kilitlendiğini belirtti.

İngiltere'de hem yatırımcılara Türkiye ve Orta Asya'daki yatırımlarında pazar araştırması yapan ve risk danışmanlığı veren, hem de başta enerji, altyapı ve teknoloji alanlarında üst düzey zirveler düzenleyen, aynı zamanda Birleşik Krallık'ta bir Türk tarafından bu alanlarda kurulan şirket olan EurAsia Strategies'in Kurucusu ve Genel Müdürü Fatih Aydın, İngiliz ve Avrupa sermayesinin Türkiye'de siyasi istikrara odaklandığını belirterek; "Oldukça durağan bir döneme girildi. İngiliz sermayesi 1 Kasım'a kilitlendi" dedi.
İngiliz ve Avrupa sermayesinin başta Türk enerji ve inşaat sektörüne ilgisinin 2015 Haziran ayında gerçekleştirilen genel seçim sonrası dönemde azaldığını söyleyen Aydın, "Haziran seçimleri sonrası aynı zamanda yaza denk geldiğinden oldukça durağan bir döneme girildi. Hemen akabinde yeni seçim kararı da bu süreci güçlendirdi. Özellikle İngiliz ve Avrupa sermayesi tamamen 1 Kasım'dan çıkacak sonucu bekliyor diyebiliriz" ifadelerini kullandı.


Uzun vadeli planlarına Türkiye'yi dahil eden uluslararası yatırımcıların kazançlı çıkacağını da belirten Aydın; “Geçtiğimiz 12 yılda gerçekleştirilen yapısal reformlar ve uluslararası doğrudan yatırım performansından da anlaşılıyor ki bazı komşulardaki olumsuz şartlar ve seçim sürecine rağmen ülkemiz yatırım cazibesini koruyor” dedi.


Aydın ayrıca, G20 ülkeleri tarafından geçen yıl kabul edilen büyüme stratejileri doğrultusunda 2018 yılına kadar global ekonomide 2 trilyon dolar ilave yatırım beklendiğini ve Türkiye'nin bu stratejiler doğrultusunda önemli yatırımlar çekme potansiyelinin de olduğunun altını çizdi.


Fatih Aydın, “Özellikle global altyapı yatırım ihtiyaçlarının ve bu doğrultudaki stratejilerin konuşulduğu şu dönemde, Türkiye için bir başka fırsatın da bu alanda 2030 yılına kadar tahmin edilen yaklaşık 90 trilyon dolarlık global altyapı ve yaklaşık 48 trilyon dolarlık enerji yatırım ihtiyaçlarıdır” dedi.


“1 KASIM'DA İSTİKRAR DEVAM EDERSE YABANCI SERMAYE GELMEYE DEVAM EDER”
1 Kasım seçimlerinin çok önemli bir viraj olduğuna dikkati çeken Aydın, "Birçok firma bu süreçte piyasada zor günler yaşıyor. 1 Kasım'da istikrar devam ederse o ılımlı hava ile bir süre daha gideriz, yabancı da gelmeye devam eder" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yatırım konusunda kendini daha iyi ifade etme potansiyeline de vurgu yapan Fatih Aydın, Avrupalı ülkelerin yatırım çekme konusunda kurumlar arası koordinasyon da dahil çok daha profesyonel çalıştıklarını kaydetti.


EurAsia Strategies'ın genel merkezinin global finans piyasasının ve yatırımların kalbi Londra'da bulunduğunu belirten Aydın başta enerji, altyapı ve teknoloji olmak üzere sağlık, turizm ve gayrimenkul gibi sektörlerde de uluslararası finans kuruluşları, global danışmanlık şirketleri ve yatırımcılara başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan bölge ülkelerindeki yatırımlarında pazar araştırması ve siyasi ve ekonomik risk danışmanlığı yaptıklarını, doğrudan ve dolaylı olarak yatırımcılarla çalıştıklarından özellikle Türkiye için yatırım ve iş fırsatlarını ilk elden analiz edebildiklerini söyledi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...