Bimeks dünyaya açılıyor

Bimeks dünyaya açılıyor

Ekonomi Haberleri

Yurt dışındaki ilk mağazasını yavru vatan Kıbrıs'ta açan Bimeks, uzun kuyrukların oluştuğu ilk gün 1 milyon TL ciro yaptı

Fatih Bilgi KIBRIS
Asrın projesi olarak ifade edilen ve 17 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Can Suyu projesi sonrası bir hamle de Bimeks'ten geldi. Türkiye'nin ilk perakendecisi olan Bimeks, 24 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de yapılan açılışla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de ilk teknoloji perakendecisi oldu. Lefkoşa'daki mağazanın açılışına KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı. Sucuoğlu, “1 hafta önce Can Suyu Projesi'nin açılışındaydık. Bugün buradayız. Böyle güzel şeyler arka arkaya geliyor. İnşallah devam eder. Bimeks yöneticilerini kutluyorum” dedi. Kıbrıslı Türkler de açılışa özel onlarca üründen almak için mağazanın önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruk oluşturdu. Yoğun ilgi, akşam saatlerine kadar devam ederken ilk gün 1 milyon TL'lik ciro yapıldığı ifade edildi.
Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, yurtdışı yatırımlarının ilk basamağının Kıbrıs olduğunu ve gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Akgiray, “Birçok ülkeden yatırım teklifi alıyoruz. Kıbrıs mağazamız, Bimeks'in yurtdışı açılımının ilk basamağı olacak. Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir perakende markası olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
HEDEF: 2.2 MİLYARLIK CİRO
2017'de 1800 kişiye iş imkânı sunan ve 2.2 milyar TL'lik ciroya sahip bir kurum olacaklarını söyleyen Akgiray, şöyle konuştu: “Şu anda 140 olan mağaza sayımızı da 170'e çıkarmak istiyoruz. Uluslararası bir perakende markası olmak için online alışverişin çok önemli olduğunun farkındayız. Web sitesi Bimeks'in satışlarında yüzde 8-10'luk bir paya sahip. Bu oranı daha da yukarı çekmek için siteyi yeniliyoruz. Kullanıcı ara yüzü ve alt yapıyı değiştiriyoruz. Önümüzdeki yıl ocak gibi bitirmeyi ve 2-3 yıl içinde de web sitesinden satışı yüzde 25-30 bandına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Bimeks markasıyla 2-3 ürünü de piyasaya sürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...