Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adı 'paralel' olan firma isim değişikliğine gitti

/ Kaynak: İHA
Adı 'paralel' olan firma isim değişikliğine gitti

Ekonomi Haberleri  / İHA

Amasya'da bir mobilya firması, 2004 yılından bu yana kullandığı 'paralel' ismini değiştirdi.

Firmayı kurarken "Beklentilerinize paralel, düşlerinize paralel olarak" fikriyle yola çıktıklarını ancak sırf isimden dolayı son birkaç yıldır 'paralel yapı' ile anılmaları üzerine işbirliği içinde oldukları firmalarla sıkıntılar yaşadıklarını belirten firma yöneticisi Beşir Bütüner, “Satışlarda düşüşten ziyade insanların bakış açısı bizim için önemliydi. Bazen ismimizden dolayı sıkıntı çektiğimiz oldu. Paralel kataloglarını bile mağazalara sokamadığımız durumlar oldu. 'İsminizi değiştirin öyle gelin' diyen yüzlerce firmayla karşılaştık” dedi.


Bazı vatandaşların Ziyaret beldesi mevkisindeki firmanın önüne gelip totem tabelanın altında fotoğraf çektirmelerinin kendilerini etkilediğini anlatan Beşir Bütüner, “İzin alarak 'fotoğraf çektirebilir miyiz' diyen insanları gördük. Bunlar da artık bizi rahatsız etmeye başlamıştı” diye konuştu.


YENİ ADI 'MODERNA'
Gittikleri fuarlarda olumlu ya da olumsuz tepkiler gördüklerini anımsatan Bütüner, “Kimisi fotoğraf çektirmek istedi kimisi gülerek geçti kimisi arkadaşını aldı. 'Bak bak bak bak kimler gelmiş' gibi ifadelerini gördük insanların yüzlerinde. Bundan sonra da kataloglarımız olsun, tabelalarımız olsun, müşterilerdeki tabelalarımız olsun patentini aldığımız markamız olsun artık bizi bir yerlere çekmek isteyenlere karşı sıkıntılar olacağını hissederek 'paralel' olan ismimizi 'Moderna' kanepe, koltuk, baza ve yatak olarak değiştirdik” şeklinde konuştu.


Önceki tabelanın kaldırılıp yerine yenisinin takıldığını söyleyen firma çalışanı Hüseyin Doğan da, “Bazı arkadaşlarımız 'asıl paralelci sizsiniz' gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Biz de bundan rahatsız oluyorduk. Şaka da olsa rahatsız oluyorduk” ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...