Boş yere emlak vergisi ödemeyin

Boş yere emlak vergisi ödemeyin

Ekonomi Haberleri

Emekli, dul, yetim, gazi, işsiz ve ev hanımları, 200 metrekareyi geçmeyen evleri için vergi ödemiyor. Ancak dilekçe vermek şartıyla...

Birçok mükellef, hakkını bilmediği için boş yere emlak vergisi ödüyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre, emlak vergisini, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olanlardan, ev hanımı, gazi, işsiz, dul, yetim ve emeklilerin vergi ödemesi gerekmiyor. Bu kapsama girip de vergi ödemiş olanlar da geriye dönük olarak 5 yıl için paralarını tahsil edebiliyor. 2015 emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin kasım ayı sonunda bittiğini hatırlatan AG Yeminli Mali Müşavirlik Denetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gündüz, mükelleflerin, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye ödeme yapabildiğini, ödenmeyen vergiler için ise her ay yüzde 1.4 gecikme cezası verildiğini hatırlattı.
DİLEKÇE VERMEK ŞART
Mükelleflerin muafiyetten ancak dilekçe vermek suretiyle yararlanabileceğini belirten Gündüz, "Vatandaş imkânlardan habersiz. Bazı belediyeler bu konuda vatandaşı uyarmıyor veya vatandaş dilekçe vermiyor ve hak mağduriyetleri yaşanıyor. Ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul, yetim ve emekliler emlak vergisinden muaf olabilir ama bu kişiler meskenin bağlı bulunduğu belediyeye bir dilekçeyle müracaat etmelidir. Aksi halde bu imkândan yararlanmak mümkün değil" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...