Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsviçre'deki hesaplar AB için gizli kalamayacak

İsviçre'deki hesaplar AB için gizli kalamayacak

Ekonomi Haberleri

Avrupa Parlamentosu, AB ile İsviçre arasında banka hesap bilgilerinin değişimine yönelik anlaşma taslağını destekleyen kararı benimsedi.

AP'nin Strazburg'daki oturumunda oylanan ve kabul edilen kararda, AB ülkelerinde ve İsviçre'de oturumu olan kişilerin banka bilgileri ve faaliyetlerinin otomatik olarak AB ve İsviçre arasında 2018 yılından itibaren paylaşılmasına ilişkin anlaşma taslağının desteklendiği bildirildi.

Oturumda konuşan Danimarkalı AP raportörü Jeppe Kofod, vergi kaçırmak amacıyla varlıklarını gizleyen şirket ya da kişilere artık daha fazla göz yummayacaklarını belirterek, hesap gizliliğinin ortadan kalkmasının vergi kaçırmayla mücadelede büyük bir adım olduğunu söyledi.

AB ve İsviçre arasında, banka hesap sahiplerinin sadece gelir bilgilerinin değil aynı zamanda finansal varlıklarının satışlarından elde ettikleri gelir, faiz ve kar payına ilişkin bilgilerin de paylaşılmasını öngören ve vergi kaçakçılığıyla mücadele etmeyi hedefleyen ön anlaşma Mayıs 2015'te imzalanmıştı.

Anlaşmanın 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girmesi için AB ve İsviçre'nin anlaşmanın yazımını bitirmesi gerekiyor. Daha sonra AP gündemine tekrar gelecek anlaşmanın İsviçre parlamentosu tarafından da onaylanması öngörülüyor.

- Swissleaks

İngiltere'nin en büyük bankalarından HSBC'nin "varlıklı müşterilerinin İsviçre'deki hesapları üzerinden vergi kaçırmalarına yardımcı olduğu" iddiası, İsviçre'nin özel bankacılık alanındaki şeffaflık yapısına ilişkin tartışmaları da gündeme getirmişti.

Vergi kaçırma suçlaması nedeniyle daha önce de İsviçre'de UBS, Credit Suisse ve İsrail bankası Leumi'nin İsviçre şubesi, ABD tarafından cezaya çarptırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...