VİOP'ta endeks kontratı güne nasıl başladı?

/ Kaynak: AA
VİOP'ta endeks kontratı güne nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yatay başladı.

Açılışta en düşük 97.075, en yüksek 97.325 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 97.100 seviyelerinde dengelendi. Dün gün boyu düşüş eğiliminde hareket eden endeks kontratı, yüzde 0,89 azalışla 97.025 puandan kapanmıştı.


Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu'nun takip edileceğini belirterek, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tek seans işlem yapılacak günde dalgalı bir seyir izlenebileceğini dile getiriyor. Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcıların pozisyonlarını koruyacaklarını öngören analistler, endeks kontratında 97.000 seviyesinin destek, 98.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...