Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın 'Fed' beklentilerinden destek buluyor

Altın 'Fed' beklentilerinden destek buluyor

Ekonomi Haberleri

Altın, Fed`in bugünkü toplatında faiz artırımı kararı almayacağı beklentilerinin yükselmesinden destek buldu.

Altın, Fed'in politika toplantısı öncesi, ABD merkez bankasının 2016 yılına akdar faiz artırımından kaçınacağı beklentislerinin güçlenmesi ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. 

Spot altın, dünkü yüzde 0.3'lük çıkışının ardından, yüzde 0.3 daha yükselerek, Singapur saati ile 15:25'te ons başına 1,170.65 dolara ulaştı. RBC Capital Markets'e göre, açık kontrat sayısı, yatırımcıların Fed'in faizlerin bir süre daha düşük kalacağını işaret edeceği beklentilere dayanan bir ralliye hazırlandığını gösteriyor. 

Sydney'de Patersons Securities Ltd. stratejisti Tony Farnham, "Spot altın, yatırımcıların ABD ekonomik verilerinin Fed'in beklemede kalmasını sağlayacak ek nedenler sağladığı yorumunda bulunması ile birlikte yukarı yönde hareket etti" dedi. ABD'de dün açıklanan Ekim ayı tüketici güveni verisi üç ayın en düşük seviyesine indi ve diğer açıklanan veri ise, işletme ekipmanları siparişlerinin geçen ay beklenmedik şekilde düştüğünü gösterdi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün, faizleri görüştüğü iki günlük toplantısının ardından, TSİ 21:00'de para politikasına ilişkin açıklama yapacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Fed'in faiz değişikliğe gitmesi beklenmiyor. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,170.60 dolara çıktı. Gümüş, platin ve palladyum da değer kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...