Organik tarım vadisi olacak!

Organik tarım vadisi olacak!

Ekonomi Haberleri

GAP'ta katma değeri yüksek olan ve halkın özellikle tercih ettiği organik tarıma yönelik yeni hedefler belirlendi.

Buket Güven ANKARA
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgenin organik tarım için bir vadi haline getirilmesi için atağa geçti. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “2016 yılı için yeni bir hibe programı düşündük. Bunun içinde yine organik tarım projeleri yer alıyor. 5.5 milyon liranın üzerinde hibe desteği sağlayacağız” sözleri ile organik tarıma verdikleri önemin altını çizdi. GAP bölgesinde yetişen organik pamuğun çok kıymetli olduğunu ve bu pamuktan bebek kıyafetleri yapıldığını belirten Karahocagil, organik zeytinyağı projesinin de diğer öncelikli proje olduğunu kaydetti. 
Organik zeytinin zeytinyağına dö-nüştürülmesi için de 300 üyenin katılımı ile kurulan Organik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Birliği'nce kurulan tesiste günde 80 ton zeytin işleniyor. Tesiste 150 ton zeytinyağı depolama kapasitesi bulunuyor. Tesiste zeytin sıkma makinesi, paketleme öncesi kaliteyi ve standardizasyonu sağlayan filtreleme sistemleri, şişe ve teneke doluma imkân tanıyacak paketleme üniteleri ile organik ürünlerin tasnifine ve depolanmasına yönelik mevzuata uygun depolama tankları da bulunuyor. 
GAP bölgesinin organik tarım üreticileri önümüzdeki sene uluslararası fuarlara çıkarma yapacaklar. Bu çerçevede 10-13 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Nurberg şehrindeki Uluslararası Organik Gıda Fuarı'na (BIOFACH) 3 kalkınma ajansıyla hazırlık yaparak katılacaklar.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...