Asya borsaları karışık seyrediyor

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyrediyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsaları, ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri artırmamasının ardından yön bulmaya çalışıyor.

Japonya Nikkei 225 endeksi günü, beklenenin aksine artan sanayi üretimi rakamının da etkisiyle yüzde 0,17 artışla 18.935,71 puandan kapandı. Japonya'da eylül ayı sanayi üretimi yüzde 1 artarken, analistlerin beklentisi yüzde 0,6 düşüş yönündeydi.
Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 0,41'lik kayıpla günü 2.034,16 puandan kapattı.


Çin'de Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,28 artışla 3.384,71 puanda seyrediyor.


Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,30 azalışla 26.959,43 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,40 düşüşle 22.865,14 puanda bulunuyor.


Analistler, Fed'in faiz oranlarını sabit tutmasının ardından açıklanan karar metninde karışık sinyaller verildiğini belirtiyor. Metinde, istihdamdaki artış hızının yavaşlamaya başladığına yer verildiğini hatırlatan analistler, bu durumun Fed'in faiz artırımını 2016'ya öteleme ihtimalini güçlendirdiğini kaydediyor.


Analistler, metinde aralık toplantısına vurgu yapılmasının ise bu yıl içinde faiz artırım seçeneğinin hala masada olduğu anlamına gelebileceğini vurguluyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...