Yerli oto kapış kapış!

Yerli oto kapış kapış!

Ekonomi Haberleri

Tanıtımından sonra iş dünyasından yoğun ilgi gören yerli otomobil için adeta kuyruk oluştu. BTSO'dan sonra İnegöllü sanayiciler yerli araç siparişi verdi

Daha seri üretime geçmedi ancak yerli otomobile iş dünyasının talebi artarak sürüyor. Yerli otomobilin üretimi için Bursa'da TEKNOSAB bölgesinin hazır olduğunu belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, sembolik olarak ilk 100 aracın siparişini verirken, Sanayi Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz günlerde üretilecek ilk yerli aracı 5 milyon liraya Gebzeli hayırsever iş adamı Muzaffer Altıntaş'a sattığını açıkladı. Dün de MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl sanayicilerinin bir araya gelerek ilk etapta 500 araç alma sözü verdiklerini dile getirdi. Yerli otomobil ile ilgili görüşlerini ve İnegöl mobilyacılarının yerli otomotiv sanayisine vereceği desteği düzenlediği basın toplantısı ile anlatan Ahmet Güleç, “İhracat değeri ve stratejik önemi sebebiyle yerli otomobil üretimi ülkemiz için büyüme ve istihdam açısından son derece stratejik öneme sahiptir” dedi. Otomotiv sektörünün 2023 hedeflerine ulaşma konusunda geliştirilmesi ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Güleç, İnegöl mobilyacıları olarak bu konuda öncü olmak istediklerini ve tüm İnegöl sanayicilerinin bir araya gelerek ilk etapta 500 araç alma sözü verdiklerini dile getirdi. Bir mobilya üretim merkezi olan İnegöl'de bugün kayıtlı 56 bin 367 araç bulunduğunu belirten Güleç, bu rakamın 25 bin 117'sinin ise otomobil olduğunun altını çizdi. Güleç, “Ülkemizin üretim gücüne büyük katkı sağlayan otomotiv sektörünün gelişmesi için de her türlü fedakârlığı yapacağız” diye konuştu. Metro Holding, bünyesindeki şirketlerde yerli araç kullanımına ağırlık verileceğini açıklarken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yerli otomobil çıktığında mutlulukla talip olanlardan biri olacağını kaydetti.

5 YILA YOLLARDA OLACAK

Türkiye, yerli otomobili 2020 yılından önce yollara çıkarmayı hedefliyor. Bu amaçla yerli otomobil çalışmalarında ne aşamaya gelindiği geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklandı. Yerli otomobilde; elektrikli, menzili uzatılmış elektrikli ve konvansiyonel motor seçenekleri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...