Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'a 1.5 milyon metrekare park geliyor

İstanbul'a 1.5 milyon metrekare park geliyor

Ekonomi Haberleri

TOKİ, Kayaşehir'e, dev bir park yapacak. Parkta su sporlarından paint ball sahasına, amfi tiyatroya kadar birçok etkinlik için alan bulunacak...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'u 1.5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşturuyor. Kayaşehir vadisinde kurulacak yeşil alan, Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak. Söz konusu sahada; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler olacak. Projede anfi tiyatro, gençlik merkezi, kafeteryalar, tırmanma duvarı, su sporu ve paintball alanlarına da yer verilecek. Dört etaptan oluşacak olan park, atlı güvenlik personeliyle korunacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, parkın inşaatına 2016'da başlayacaklarını müjdeledi. Başakşehir Sular Vadisi'nin 5 katı büyüklüğünde olması planlanan yeşil alanın tesisi için altyapı hazırlıkları sürdürülüyor. Ergün Turan, "İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır" dedi. Ergün Turan, TOKİ'nin, kurulduğu 1984'ten 2003'e kadar sadece 43 bin konut yaptığını, son 12 yılda ise 700 bin konuta ulaştıklarını belirterek, 2023'e kadar 500 bin konut hedeflerini tekrarladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...