Avro Bölgesi'nde ekimde yıllık enflasyon değişmedi

/ Kaynak: AA
Avro Bölgesi'nde ekimde yıllık enflasyon değişmedi

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Bölgesi'nde ekimde yıllık enflasyon değişmedi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde ekim ayında yıllık enflasyon beklentiler doğrultusunda değişiklik göstermedi. Yıllık enflasyon eylül ayında ise yüzde 0,1 azalmıştı.


Avro Bölgesi enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında yüzde 1,5 artan gıda, alkol - tütün ve yüzde 1,3 yükselen hizmetler sektörü ile yüzde 0,4'lük artış gösteren enerji dışı sanayi ürünleri, veri üzerinde yukarı yönlü etki yaptı. Enflasyon oranına en fazla olumsuz etki ise yüzde 8,7 azalan enerji fiyatlarından geldi.


Avro Bölgesi'nde ekim ayı öncü çekirdek enflasyon ise yıllık yüzde 0,9 artış beklentisinin üzerinde, yüzde 1,0 arttı.


Enflasyon hedefin altında
Enflasyon rakamları, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2'ye yakın seviyenin oldukça altında gerçekleşti.


ECB, aylık 60 milyar avroluk tahvil alım programına (parasal genişleme) 9 Mart'tan itibaren başlamıştı. Söz konusu program kapsamında, Avro Bölgesi'nde fiyat istikrarının sağlanması ve talebin canlandırılması hedefleniyor.


Ekim ayı enflasyonuna ilişkin detaylı verilerin 16 Kasım'da açıklanması bekleniyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...