Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Denizden Oscar çıktı

Denizden Oscar çıktı

Ekonomi Haberleri

"Küresel Çapta İnovasyona Önderlik Eden Kurum" ödülüyle finansın Oscar'ını Türkiye'ye getiren Denizbank, 30 milyon dolarlık katkı sağladı

Ömer TEMÜR AMSTERDAM

Türkiye'nin en genç bankalarından biri olan Denizbank sektördeki inovatif başarılarıyla Türkiye'nin gururu oldu. Uluslararası finans çevreleri tarafından en saygın ödül platformlarından biri olarak kabul edilen European Financial Management Association (EFMA) Accenture 2015 İnovasyon Ödülleri'nde başta “Kumsal”, “e-devlet”, “ATM Optimizer” ve “Deniz Kabuğu” uygulamaları olmak üzere 17 projesi ile katılan Denizbank, "Küresel Çapta İnovasyona Önderlik Eden Kurum" (Global Innovator) ödülüyle finansın Oscar'ını Türkiye'ye getirdi. 31 ülkeden 212 bankanın 500'den fazla proje ile katıldığı yarışmaya Türkiye'den 12 banka katılırken, Denizbank "Çığır Açan İnovasyon" kategorisinde de, e-Devlet'e doğrudan erişim sağlayan projesiyle ürün bazında 2'incilik ödülünün sahibi oldu. İnovatif ürünlerle bankacılık alanında dijital dönüşüme öncülük etmek istediklerini belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Kumsal" uygulaması ile KOBİ'lerin kendileri kendi kampanyalarını yapıp yönetebildiğini, "Fastpay" uygulaması ile telefon üzerinden uzaktan ödeme yapılabildiğini, "e-devlet" uygulaması ile e-devlet şifresini ortadan kaldırarak dijital bankacılığa entegre ettiklerini söyledi. Yeni uygulamaların da yolda olduğunu anlatan Ateş, "Yihu" ile sosyal medyada bankacılığa başladıklarını, "Deniz Kabuğu" uygulaması ile de cüzdandaki bütün kartları ortadan kaldırdıklarını dile getirdi. Başarılarında 2002 yılında Denizbank ailesine katılan Intertech firmasının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Ateş, "Intertech'te şu an 850 bilgisayar mühendisi çalışıyor. 23'ü yurt içinden 20'si de yurt dışından olmak üzere 43 müşterimiz var. Türkiye'de katılım bankaları, Ziraat, Albaraka müşterimiz. Odeabank, Burganbank, Rabobank, Bank of Tokyo'ya kadar ürünlerimizi satıyoruz. 27-30 milyon dolarlık yazılım satışı yaptık. Bunun 9 milyon dolarını yurt dışına gerçekleştirdik. Mesela Bank of Tokyo Türkiye'de bankacılık lisansı almadan önce bize geldi. Bizde yazılımları görünce lisans başvurusu  yaptılar. İnovasyon bizim DNA'mız. Artık bilgisayarların makinelerin birbiriyle konuştuğu bir dünyada yaşıyoruz. Gelecekte 50 milyar makine birbiriyle konuşacak. Yani bir kişiye en az 7-8 tane birbiriyle konuşan makinenin düşmesi anlamına geliyor" diye konuştu. 
29 EKİM HEDİYESİ 
En fazla başvuru ve finale kalan ürün ile Türkiye'nin son 3 yılın birincisi olduğunu anlatan Hakan Ateş, "Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu ödül ülkemize 29 Ekim hediyesi oldu" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...