Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

New York borsasından yükselişle kapanış

New York borsasından yükselişle kapanış

Ekonomi Haberleri

New York borsasında endeksler, haftanın ilk işlem gününde açıklanan veriler ve şirket haberleriyle birlikte yükseldi.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 165,22 puan (yüzde 0,94) artışla 17.828,76 puana çıkarak, yıl başından bu yana tüm kayıplarını gerş alırken, Standard & Poor's 500 Endeksi 24,58 puan (yüzde 1,18) yükselişle 2.103,94 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 69,58 puan (yüzde 1,38) değer kazanarak 5.123,33 puan oldu.
Endekslerin üzerinde ABD'de bugün açıklanan verilerin yanı sıra dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden Pfizer'ın Allergan'la birleşeceği haberleri belirleyici rol oynadı. İki şirketin hisseleri, görüşmelerde ilerleme kaydedildiğinin açıklanmasının ardından sırasıyla yüzde 3,67 ve yüzde 2,02 değer kazandı.
Öte yandan, ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi ekimde 50,1 ile yaklaşık 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilerken, eylül ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi ise 54,1 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Ayrıca, eylül ayına ilişkin inşaat harcamaları aylık yüzde 0,6 artışla, beklentilerin hafif üzerinde açıklandı.
Analistler, yatırımcıların, bu hafta ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarına ve cuma günü yayınlanacak ekim ayı istihdam verilerine odaklanacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...