Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Porsche ve Audi de skandala karıştı

Porsche ve Audi de skandala karıştı

Ekonomi Haberleri

Alman otomobil devi Volkswagen'de (VW) ortaya çıkan egzoz gazı skandalının ünlü spor otomobil markası Porsche'a da sıçradığı belirtildi.

 Alman basınının Amerika Çevre Koruma Dairesi'ne (EPA) dayanarak verdiği haberlere göre, 3 litre dizel motorlar da manipülasyondan etkilendi. Egzoz gazı skandalının bugüne kadar 2 litreye kadar olan dizel motorlarda olduğu belirtiliyordu. 


SAYI BELLİ OLMADI 
EPA verilerine göre; VW, Audi ve Porsche markalarının 2014-2016 arası 3 litre dizel motorlarında yürütülen testlerde, söz konusu motorlarda olması gereken değerlerin 9 katı yüksek değerler görüldü. Haberlerde, manipülasyondan etkilendiği belirtilen 3 litre motorların VW Touareg (2014), Porsche Cayenne (2015) ile Audi'nin A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L ve Q5 (2016) modelleri olduğu kaydedildi. 3 litre dizel motorlarda ABD'de 10 bin aracın etkilendiği tahmin edilirken, dünya genelinde kaç otomobilin skandaldan etkilendiği konusu şimdilik netlik kazanmadı. EPA, 18 Eylül'de, Volkswagen'in, ABD'de sattığı bazı modellerde yanıltıcı yazılımla emisyon testlerinde manipilasyon yaptığını açıklamıştı. Skandal bütün dünyaya yayılmış, şirketin CEO'su ve 10 yöneticisinin işine son verilmişti.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...