Önce işçi, memur ve çiftçi müjde alacak

Önce işçi, memur  ve çiftçi müjde alacak

Ekonomi Haberleri

Hükümet kurulur kurulmaz devreye ilk önce taşerona kadro düzenlemesi devreye girecek.

Seçim öncesinde çalışan, emekli, çiftçi ve öğrenciler başta olmak üzere çeşitli vaatlerde bulunan AK Parti, hükümetin kurulmasıyla birlikte bunlara tek tek hayata geçirecek. Hükümetin önceliği çalışanlar olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, "Kişi hangi işte çalışıyorsa, 100 gün içinde kamuya alınacağını bilecek" dedi. Asgari ücrete ve emekli maaşına zam, çiftçiye ödeme de yine ilk 100 günde hayata geçirilecek çalışmalar arasında olacak.
Türkiye'nin 13 yıldır alışık olduğu istikrardan 7 Haziran seçimlerinden sonra uzaklaştığını, belirsizliğin vatandaşın sofrasına kadar ulaştığını, bu durumun yatırım ve büyüme beklentilerini zayıflattığını hatırlattı. AK Parti'nin güçlü bir şekilde tek başına iktidar hakkı kazandığı 1 Kasım seçimlerinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını, seçim vaatleriyle ilgili birçok hazırlığın çok önceden başladığını, bazı kanunların bitmek üzere olduğunu hatırlatan Naci Ağbal, ilk düzenlemelerin de çalışanlar için olacağını ifade etti.
SÖZLER YERİNE GELECEK
Naci Ağbal, AK Parti'nin, yoğun bir çalışmayla ilk 100 güne birçok şeyi sığdıracağını, bazı reform paketlerinin zaten bittiğini söylediği açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 
"Seçim döneminde söylediğimiz vaatler var. Mesela emekli maaşlarında yapacağımız artışı kanunla yapacağız, gençlere, çiftçilerimize birtakım vaatlerimiz var. Seçim döneminde vaat olarak ne söylediysek, bunların hepsini ilk 100 günde hayata geçireceğiz. Bunlar için gerekli olan yasal çalışmayı bu süre içinde tamamlayacağız. Özellikle ücret artışları ve sosyal destekler, bunların hepsi ilk 100 günde realize edilecek. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ise bakanlar kurulu kararı çalışmaları zaten bir noktaya gelinmişti, hazır. Onun son bir kez üzerinden geçilir. Sonra da asıl işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor, yasal düzenleme yapılmadan kamuya alma imkânı yok. İlk 100 gün içinde bunun da yasal düzenlemesi yapılacak ama bu kişilerin müracaatı, bunların değerlendirilmesi ve kadroya alınmaları 100 güne yetişebilir veya yetişmeyebilir ama bunu bir yıl içinde olacak diye söylemiyorum. Yasa 100 gün içinde çıkar, uygulaması hemen başlar. Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek." 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...