Büyükekşi: Markalaşırsak, ne kur etkiler, ne asgari ücret

 Büyükekşi: Markalaşırsak, ne kur etkiler, ne asgari ücret

Ekonomi Haberleri

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Biz kurda istikrar istiyoruz. Dolar 2.80 TL iken 3 TL olsun demiyoruz." dedi...

FİKRET ÇENGEL ADANA

ürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, istikrar ve markalı üretimle, ihracatçının korkusu olmayacağını söyledi. Markalaşma ve yenilikçiliği desteklemek amacıyla TİM ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) düzenlediği 'Türkiye İnovasyon Haftası' Adana'da başladı. İlk gün etkinliğine 4 bin kişi kayıt yaptırdı. Sayının iki günde 7 bin kişiye ulaşması bekleniyor. Türkiye'nin dev şirketlerinin desteklediği, iş dünyasından Zeynep Bodur Okyay, Fuat Tosyalı, Hamdi Akın gibi isimlerin de görüşlerini paylaştığı zirvede katılımcılar, yeni neslin yenilikçiliğe açık, yanlış yapmaktan korkmayan, rutinin dışına çıkan tavırda olması gerektiğinin altını çizdi.
Yoğunluktan dolayı onlarca kişinin ayakta izlediği konferansta konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçının kurda istikrar istediğini vurguladı. Büyükekşi, "İhracatçılar, dolar kuru 2.80 TL olduğunda 3 TL istemedi. Biz ihracatçılar artık kur konusunda konuşmak istemiyoruz. Bu yaptıklarımız amacına ulaşıp marka ve inovasyonda bir yere geldiğimizde ne kur ne de asgari ücret bizi etkilemez" dedi. Birçok partinin asgari ücretle ilgili vaatleri olduğunu, bunun nasıl uygulanacağının da tartışıldığını ifade eden Büyükekşi, "Öyle bir yere gelelim ki, bu asgari ücret bizi etkilemesin" temennisinde bulundu.
YABANCI İÇİN 2 GÜN BİLE YETTİ
Son çalıştayda yeni hükümette bir girişimcilik ve inovasyon bakanlığı kurulmasının önemine vurgu yaptığını söyleyen Büyükekşi, "Birçok ülkede yurt dışı temsilcilikleri ve ataşeler bu bakanlığa bağlı çalışıyor. Biz ekonomide bütün bakanlıkların koordinasyonunu temenni ediyoruz. Mesela gümrükte bir şey oluyor, ihracatçıyı engelliyor" örneği verdi. Şimdi halkın ve iş dünyasının "2002-2007 yılları arasında görev yapan hükümetteki heyecanın aynısının bu hükümette de olsun" beklentisinde olduğunu ifade eden Büyükekşi, "Yurt dışından bir arkadaşımız arayıp, yabancıların daha önce askıya aldığı bir satın alma için tekrar iletişime geçtiğini aktardı. Yani seçim sonuçları etkisini 1-2 günde gösterdi" diye konuştu.
ATHİB Başkanı Kıvanç da, "Yüksek katma değerli üretim gücü için global düşünebilen, yenilikçi gençlere ihtiyacımız var. İnovasyon bakmayı değil, görmeyi gerektirir" dedi. 
Dokuma kumaşta ödüller verildi


? Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nda kazananlar belli oldu. Etkinliğe ev sahipliği yapan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç yarışmayla ilgili olarak; "Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak istiyorsak öncelikli olarak insanımıza yatırım yapmalıyız. İşte bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik de insana verdiğimiz değerin en önemli göstergelerinden biri" dedi. Kumaş tasarımı konusunda yapılan yarışmanın birincisine 10, ikincisine 7 bin ve üçüncüsüne de 4 bin lira para ödülü verildi. Öğrenci kategorisinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Tuğçe Aşık birinci, Uğur Özmiş ikinci ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Berk Gümüşterazili üçüncü oldu. Genel kategori birincisi ise Gülhan Güleçer oldu. Ödüllü kumaşlar, ünlü mankenlerin de katıldığı defile ile katılımcılara tanıtıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...