Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şimşek: Vaatlerimizi buzun üzerine yazmadık

Şimşek: Vaatlerimizi buzun üzerine yazmadık

Ekonomi Haberleri

Verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ifade eden Maliye Bakanı Şimşek, belirli sektörlere teşvik de gelebileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım milletvekili genel seçimi öncesi verdikleri vaatlerle ilgili olarak, “Seçim vaatlerimiz, yaz sıcağında buz üzerine yazılı vaatler değildi. Hepsini öngördüğümüz şekilde yerine getireceğiz” dedi. Şimşek, tüm vaatlerinin arkasında olduklarını, hepsini öngördükleri şekilde yerine getireceklerini söyledi. Bu konuda en ufak bir tereddüdün olmaması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak tüm çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin de Şimşek, geçen yıl yapılan yasal düzenlemeye göre, asli işlerde çalışanların kadroya alınacağını, yardımcı işlerde çalışanların ise aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Şimşek, asgari ücrette söz verdiklerini ve 1300 lira yapılacağını vurguladı. Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “Soru işareti olmasın, tereddüt yok. Biz bu taahhüdü yerine getireceğiz. İşin yükünün büyük kısmını iş alemi yüklenecek. Devlet bu vaatte bulundu, bütün bu yükü üstüne alsın sağlıklı bir yaklaşım değil. Belli sektörlere yönelik ilave teşvikler gündeme gelebilir. Ama yükün büyük kısmı işverende olacak.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...