Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rusya tahkimini kazanmayı garanti görüyoruz'

/ Kaynak: AA
'Rusya tahkimini kazanmayı garanti görüyoruz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Alaboyun, 'Rus gazında daha yüksek bir indirim talebi için mahkemeye gittik ve tahkimi kazanmayı garanti görüyoruz' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Rusya tahkimine ilişkin, "Rusya'nın basında yer alan 'tahkime gitmeden de çözebiliriz' açıklamalarını müspet buluyoruz, fakat bizim tarafımıza iletilmiş resmi bir başvuru yok. Zaten kesin olan yüzde 10,25'lik indirimimiz var. Biz onun üzerinde bir talep için mahkemeye gittik ve tahkimi kazanmayı garanti görüyoruz" dedi. 


Tahkimdeki talep imzalanmayan yüzde 10,25'in üzerinde
Türkiye ve Rusya arasındaki doğalgaz fiyatı anlaşmazlığını değerlendiren Alaboyun, Türkiye'nin daha önce anlaşma sağlanılan yüzde 10,25'lik fiyat indirimini imzalamak için Rusya'yı çağırdığını fakat anlaşmanın imzalanamadığını anımsattı. 


Alaboyun, BOTAŞ'ın tahkim kararından sonra Rus yetkililerin basında yer alan 'tahkime gitmeden de çözebiliriz' şeklindeki açıklamalarını müspet bulduğunu belirterek, "Biz Rusya ile hiçbir zaman basın üzerinden iletişim kurmadık. Bu tür açıklamaları olumlu karşılarız ama bu açıklamalar bize iletilmiş bir resmi başvuru anlamına gelmez. Bizim tarafımıza iletilmiş resmi bir başvuru yok. Zaten kesin olan yüzde 10,25'lik indirimimiz var. Biz onun üzerinde bir talep için mahkemeye gittik ve tahkimi kazanmayı garanti görüyoruz" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...