Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ'den dar gelirli ve emekiye yeni fırsatlar

TOKİ'den dar gelirli ve emekiye yeni fırsatlar

Ekonomi Haberleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, emekliler ve dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetleri hızlandırdı.

Satışa sunulan konutlar arasında alt gelir grubu kapsamında bulunanlardan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı. Şanlıurfa Maşuk'ta 107'si alt gelir grubu, 61'i sosyal konut olmak üzere toplam 168 konut satışa sunuldu. 1+1 ve 2+1 niteliğindeki 107 konutun taksit ödemeleri 240 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 12-20 peşin ve 180-240 ay vade seçenekleri ile satılacak. Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak alt gelir grubu konutlarından emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

SOSYAL KONUTLAR 585 LİRA TAKSİTLE

Maşuk'ta toplu konut uygulaması çerçevesinde satışa sunulan 61 konut 2+1, 3+1 ve 4+1 planında inşa edildi. Taksit ödemeleri 585 liradan başlayan sosyal konutlar, yüzde 10-15-25 peşin ve 108-120-144 ay vade seçenekleri ile satılacak. Maşuk'ta satışa sunulan konutların başvuruları 23 Kasım-4 Aralık 2015 tarihleri arasında kabul edilecek.

ERZURUM'DA 579 KONUT SATIŞA SUNULDU

Erzurum Palandöken'de, 3+1 niteliğinde 579 sosyal konut satışa sunuldu. Taksit ödemeleri 499 liradan başlayan konutlar yüzde 10-15-25 peşin ve 120-156-180 ay vade seçenekleri ile satılacak. Palandöken'de satışa sunulan konutların başvuruları 19 Kasım-17 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

ALT GELİR GRUBUNA KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK

Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranacak bazı şartlar şöyle:

"TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkul bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. Sosyal konutlarda; TOKİ'den konut satın alınmamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor."

Satışı gerçekleştirilecek konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...