'Türkiye için not indirimi daha olası'

'Türkiye için not indirimi daha olası'

Ekonomi Haberleri

S&P Türkiye Analisti Aarti Sakhuja, zayıf TL`nin Türkiye`nin 2016 büyümesi için baskı yaşattığını belirtti.

S&P Türkiye Analisti Aarti Sakhuja, Türkiye için not artırımındansa not indiriminin daha olası olduğunu söyledi. 


NTV Para'nın haberine göre Sakhuja, Türkiye'nin gelişen ülkeler arasında Fed'in faiz artışına karşı en kırılgan ülke olduğunu belirtti. Türkiye'de bakanların atanması, yeni hükümetin politikaları ve reform sürecinin nasıl olacağına odaklanılacağını söyleyen Sakhuja, özerk kurumların bağımsızlığının kredi notu için önemli olduğunun altını çizdi. S&P olarak reformların hızlanmasına odaklanacaklarını vurgulayan Sakhuja bu dönemin kuruluş için bekle-gör dönemi olduğunu söyledi.


'ZAYIF TL BÜYÜMEDE BASKI YAŞATIYOR'
Öte yandan Sakhuja BloomberHT'ye yaptığı açıklamada ise zayıf TL'nin Türkiye'nin 2016 büyümesi için baskı yaşattığını belirtti.


Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye gitmesinin Türk bankacılık sektörünü olumlu etkileyeceğini söyleyen Sakhuja 2016'ya ilişkin senaryolarının da hala geçerli olduğunu belirtti. 


Türkiye'deki asgari ücret tartışmalarını da değerlendiren Sakhuja, asgari ücretlerin rekabet üzerindeki etkilerini değerlendirmek için erken olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...