Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

Ekonomi Haberleri

New York Borsasında endeksler, enerji ve perakende şirketlerinin hisselerindeki değer kaybıyla geriledi.

Kapanışta, Dow Jones Endeksi 55,99 puan (yüzde 0,32) azalışla 17.702,22 puana, Standard&Poor's 500 Endeksi 6,72 puan (yüzde 0,32) kayıpla 2.075,00 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 16,22 puan (yüzde 0,32) düşüşle 5.067,02 puana indi.
Endekslerin üzerinde ham petrol fiyatlarındaki yüzde 3'lük düşüş ve beklentileri karşılamayan bilanço açıklamaları etkili oldu.
Buna göre, ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden Mayc's'in yılın 3 çeyreğindeki gelirleri, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 düşerek 5 milyar 870 milyona geriledi. Şirketin hisseleri, bu açıklamanın ardından yüzde 14'e yakın değer kaybetti.
Ayrıca, Shell, BP, Chevron ve Exxon Mobile gibi dev petrol şirketlerin hisseleri petrol fiyatlarındaki düşüşü takiben gerileyerek, endekslerdeki düşüşe öncülük etti.
Analistler, piyasaların yarın başta Başkan Janet Yellen olmak üzere ABD Merkez Bankası yetkililerinin konuşmalarına odaklanacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...