Çin denizinde tonlarca altın bulundu

Çin denizinde tonlarca altın bulundu

Ekonomi Haberleri

Çin'in Sandong körfezi açıklarında, denizin yaklaşık 2 kilometre altında bir altın rezervi bulunduğu bildirildi.

Coğrafya ve Maden Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık üç yıldır devam eden ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı araştırmalar sonucu, Sanshan Adası yakınlarında rezerv bulunduğu, bunun, Çin'de şimdiye kadar bulunan en büyük altın rezervi olduğuna dikkat çekildi. Araştırmalarda üç yıl boyunca 120 kilometrelik bir alanın, 67 farklı platform kurularak tarandığını belirten yetkililer, bu platformların kurulması ve zeminden 1000 metre kadar aşağıya kadar kazı yapılması nedeniyle hayli zor şartlarda gerçekleşen bir bulgu olduğuna dikkat çektiler.
 
FARKLI TEKNİKLERLE ÇIKARILACAK
 
Altının, denizin 2 bin metre altından çıkarılabilmesi için farklı teknikler kullanılmasının gerekeceğine değinen uzmanlar, burada kullanılacak tekniklerin, altın madenciliğinin geleceğine yön verebileceğini savundular. Nitekim Çin'de bugüne kadar en derin altın madeninin, yerin 800 metre altından çıkarıldığı hatırlatıldı.
 
Söz konusu altının değerinin, uluslararası piyasalarda altının “ons” fiyatı temel alındığında, yaklaşık olarak 17 milyar dolara yaklaşacağı hesaplanıyor. Son dönemde altın arama faaliyetlerinin açık denizlere yöneldiğine dikkat çekilirken, uluslararası sularda altın arama faaliyetlerine girişen şirket sayısında da artış olduğu belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...