Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

e-Tebligat 1 Ocak'ta yürürlükte

/ Kaynak: AA
e-Tebligat 1 Ocak'ta yürürlükte

Ekonomi Haberleri  / AA

Mükelleflere yönelik bildirim ve tebligatların elektronik yolla, hızlı ve etkin yapılmasını sağlayacak e-Tebligat uygulaması 1 Ocak'ta hayata geçecek.

Mükelleflere yönelik bildirim ve tebligatların elektronik yolla, hızlı ve etkin yapılmasını sağlayacak e-Tebligat uygulaması  1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu sayede hız, etkinlik ve verimlilik artarken, tebligatların ulaşım sorununun da ortadan kalkması hedefleniyor.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), söz konusu uygulama ile tebligatlarını mükelleflere elektronik ortamda göndereceğini söyledi. Şimşek, halen kullanılan internet vergi dairesi içinde her mükellefin bir hesabının olacağını ve tebligatların, bu sistem üzerinden ulaştırılacağını kaydetti.


Şimşek, tebligat yapıldığında, mükellefin sisteme kayıtlı cep telefonuna veya e-mail adresine de bildirim gideceğini söyledi.


Uygulamanın maddi boyutuna da dikkati çeken Şimşek, bu sayede yaklaşık 115 milyon liranın devletin kasasında kalacağını bildirdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...