Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başakşehir'de bir adım daha atıldı

Başakşehir'de bir adım daha atıldı

Ekonomi Haberleri

Başakşehir'de Emlak Konut güvencesiyle inşa edilen Adım İstanbul projesi 406 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Önder Çelik İSTANBUL
Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir'de hayata geçirilen Adım İstanbul projesi görücüye çıktı. Evvel İstanbul projesinin devamı olan Adım İstanbul'da 2+1'den 5+1'e kadar 6 farklı daire ve 22 farklı m2 seçeneği bulunuyor. 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşan proje, lansmana özel peşin alımlarda yüzde 10'a varan indirim fırsatı ile 406 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Projenin yatırım bedelinin Evvel İstanbul ile birlikte 726 milyon TL olduğu belirtildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik'in tanıttığı projenin 2017 sonunda teslim edilmesi hedefleniyor.
Ekim ayı itibariyle 1.2 milyon metrekare satıştan 5.7 milyar TL ciro elde ettiklerini belirten Murat Kurum, bunun yüzde 20'sinin yabancılara satıştan geldiğini belirterek, “1 milyar TL ihracat demek. Bizim projelerde yabancıya satış yüzde 15-20'lere geldi” dedi. Her gruba hitap eden projeler geliştirdiklerini kaydeden Kurum, “Gelirimizin yüzde 90'ını yeni arsa ve projelere yatırıyoruz. İstanbul'da Üsküdar, Kağıthane, Zeytinburnu ve Başakşehir'in de içinde bulunduğu toplam 5 milyon metrekare arsa stoğumuz var. Bu güne kadar arsaya 14 milyar lira ödedik” diye konuştu. Mütekabiliyet yasasıyla yabancıya satışta ciddi artış olduğuna işaret eden Murat Kurum, yasada eklentiler olması gerektiğini, yurt dışında ev alana vatandaşlık verildiği gibi Türkiye'de de verilmesi gerektiğini söyledi. “Hem ülkemiz hem de cari açık adına çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Kurum; Konya, Denizli Ankara, Kocaeli'de 12 bin bağımsız bölümden oluşan projeler yapılacağını sözlerine ekledi. Adım İstanbul projesinde Emlak GYO'nun hasılatının 188 milyon TL olacağı belirtildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...