Otomobilin yüzde 85'i yerli imkânla yapılacak

Otomobilin yüzde 85'i yerli imkânla yapılacak

Ekonomi Haberleri

Işık, Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili 2019'da yola çıkarmayı planlıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili 2019'da yollara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Dünya çapındaki projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti: "Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı'mız ile yerli otomobille ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Ve inşallah yakında bizim TÜBİTAK Gebze Kampüsü'müzde, Otomobil Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Onun yanında Motor Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Bursa'da da Otomotiv Test Merkezimizi inşallah 2016 içerisinde başlatıyoruz. Fren Test Pisti'yle başlıyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, markası Türkiye'ye ait olan, fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili yollara çıkarmak." 1 Kasım seçimlerinden önce verdikleri bütün sözleri yerine getireceklerini ifade eden Işık, "Önümüzdeki 4 yılı bir altın 4 yıl, fırsat dönemi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...