Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamu yerli otomobil kullanacak

Düzenleyen:
Kamu yerli otomobil kullanacak

Ekonomi Haberleri

Yerli otomobilin faaliyet göstermeye başlamasının ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yerli marka aracı tercih etmesi için çalışma yapılacağı öğrenildi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bu konuda yapılacak çalışmalar sonrası yerel yönetimler ve onlara bağlı kuruluşlar da araç alımı ve kiralamalarında üretilecek yerli otomobili tercih etmeleri sağlanacak. Kamuda yerli araç kullanılması ile ilgili daha önce yayımlanmış Başbakanlık genelgesinin de bulunduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nın da 2018 yılına kadar çalışma yapması öngörülüyor. Çalışmalara önümüzdeki dönemde Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) da destek vermesi bekleniyor. Bu çalışma, önümüzdeki günlerde çıkarılması beklenen Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda da stratejik olarak yer alması bekleniyor. TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen yerli otomobil “elektrikli araç”, “menzili uzatılmış elektrikli araç” ve “konvansiyonel araç” olmak üzere 3 farklı motor teknolojisiyle geliştirilecek. Bakanlık yerli otomobilleri 2020’den önce yollara çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca aracın rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunulması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...