Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trakya'ya 127 milyon avroluk elektrik yatırımı

/ Kaynak: AA
Trakya'ya 127 milyon avroluk elektrik yatırımı

Ekonomi Haberleri  / AA

Alaboyun, 'Başta İstanbul olmak üzere, Trakya bölgesine elektrik iletecek denizaltı kablo projelerinden ikincisi 2016'da devreye girecek' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, başta İstanbul olmak üzere Trakya bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılayacak ikinci Çanakkale Denizaltı Kablosu Projesi'nin 2016'da tamamlanacağını belirterek, "Her biri 63,6 milyon avro maliyetindeki bu iki hat ile Bandırma bölgesinde 2020'ye kadar yaklaşık 15 bin megavatı bulacak elektrik üretim kapasitesinin iletimi rahatlıkla yapılabilecek" dedi.

Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enerji arz güvenliğinde üretim kadar iletimin de önemli olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücünün her geçen gün arttığını ve mevcut elektrik iletim hattı uzunluğunun da 55 bin kilometreye ulaştığını söyledi.

İstanbul başta olmak üzere Trakya bölgesine elektrik iletiminin sağlıklı gerçekleştirilmesi için daha önce bir denizaltı kablosu iletim hattı projesinin tamamlandığını hatırlatan Alaboyun, şöyle devam etti:
"Trakya bölgesi toplam elektrik tüketiminin yaklaşık beşte birini oluşturuyor. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) bünyesinde tamamlanan Lapseki-2 - Sütlüce-2 Denizaltı Kablosu'nun maliyeti 63,6 milyon avro, uzunluğu ise 4 kilometre idi. Bu hattımız 24 Ağustos 2015'te devreye girdi. Şu anda aynı güzergahta ve aynı uzunlukta ikinci bir denizaltı kablo hattı daha döşeniyor. İkinci bir hatta daha ihtiyaç duyduk çünkü her biri 63,6 milyon avro maliyetindeki bu iki hat ile Bandırma bölgesinde 2020'ye kadar yaklaşık 15 bin megavatı bulacak elektrik üretim kapasitesinin iletimi rahatlıkla yapılabilecek. İkinci hat için şu an imalat çalışmaları sürüyor, inşallah gelecek yılın ortalarında projemiz tamamlanmış olacak."

Bakan Alaboyun, Bandırma bölgesinde yeni kömür santrallerinin kurulduğunu ve mevcut santrallere de ilave üniteler yapılarak kapasitelerinin büyütüldüğünü kaydetti.

Enerji altyapısını hızlı bir şekilde geliştiren Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücü, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 5'lik bir büyümeyle 31 Ekim 2015'te 72 bin 455 megavata ulaştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...