'Petrol fiyatları 2016'da artacak, daha istikrarlı bir ortam oluşacak'

/ Kaynak: AA
'Petrol fiyatları 2016'da artacak, daha istikrarlı bir ortam oluşacak'

Ekonomi Haberleri  / AA

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Toth, 'Petrol fiyatları için önümüzdeki yıl ufak bir artışın yanı sıra daha istikrarlı bir ortam bekliyorum' dedi.

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Joszeph Toth, petrol fiyatları için önümüzdeki yıl ufak bir artışın yanı sıra daha istikrarlı bir ortam beklediğini belirti.
Toth, "Keşif-Üretim-İşleme" adlı enerji forumunun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Petrol fiyatları konusunda net bir tahmin yapmanın zorluğuna işaret eden Toth, ancak bazı beklentilerinin olduğunu, örneğin önümüzdeki yıl petrol fiyatlarında ufak bir artışın yanı sıra daha istikrarlı bir ortam beklediğini söyledi.

Toth, varil başına tekrar 100 dolarlık fiyatlara uzun süre gelinmeyeceğini dile getirerek, "Petrol fiyatları düştüğünde, Hindistan gibi petrol ithalatçısı ülkeler petrol alımını arttırdığı için piyasada arz fazlası çok olmayacaktır. Ancak baktığımızda Çin'deki toplam petrol tüketimi azalmış değil. Dolayısıyla tahmin yaparken piyasada bulunan aktörleri yanlış yöne sürüklemememiz gerekiyor" uyarısında bulundu.

Yaptırımların kalkmasıyla İran'da petrol üretiminin artacağı ve küresel piyasalarda arz fazlası yaratacağına dair endişelere dikkati çeken Toth, "İran'ın, piyasanın mevcut durumunu anlayacağını ve bu nedenle büyük üretim artışına giderek petrol fiyatlarında daha da büyük bir düşüşe neden olacağını düşünmüyorum" görüşünü paylaştı.

Dünya Petrol Kongresi
Toth, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı "22. Dünya Petrol Kongresi"ne değinerek, Türkiye'nin bu ev sahipliğine büyük emekler vererek hak kazandığını, İstanbul'un "Enerji Geleceğimize Köprüler" konseptinin son derece başarılı bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu önemli kongreye son derece iyi bir ev sahibi olacağını düşündüğünü vurgulayan Toth, 9-13 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek kongreyi sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...