İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

Düzenleyen:
İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da açılan Gorrion Hotel, turizm sektörüne yeni bir soluk getirdi. Otelin Genel Müdürü Murat Kuyucu,önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm sektöründeki yarış, son hızıyla devam ediyor. Özellikle dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul'da her geçen gün yeni bir otel açılıyor. Bu otellerden biri olan Gorrion Hotel İstanbul, bu rekabete iddialı giren yatırımlar arasında yer alıyor. Kısa zamanda hem iş hem de tatil amacıyla ‘Mega Kent'e gelenlerin vazgeçilmez adresi haline gelen Gorrion Hotel İstanbul'u, Genel Müdürü Murat Kuyucu ile konuştuk.

İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

İstanbul'da neredeyse her gün yeni bir otel açılıyor. Gorrion Hotel İstanbul'u diğerlerinden ayıran özellikler neler?
Bölgemizde yeni bir oteliz. Nisan 2014'te açıldık. En büyük özelliklerimizden biri Bosphorus Convention Center. Bin metrekare, 5'e bölünebilen ve kolonsuz bir salonumuz var. Hem dizayn, hem kapasite hem de fonksiyonel olarak bölgedeki otellerin bir çoğunda bu özelliklere sahip bir salon yok. 800 kişi oturma kapasiteli, bin 100 kişiye kadar da tiyatro düzeninde hizmet vermekte. Fuaye ise 465 metrekare. Burada da pek çok organizasyon düzenliyoruz. Bunun yanında 5 toplantı salonumuz var. İş toplantıları ve eğitimler için yoğun talep görüyoruz.

Bosphorus Convention Center birçok önemli etkinliğe de imza attı. Bunlardan biraz bahseder misiniz?
En son Kompozit Fuarı'nı gerçekleştirdik. Bundan sonra da böyle organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Toplantı ve organizasyonlar için ne gibi imkanlarınız var?
5 yıldızlı bir otelin verdiği tüm imkanları ve hizmeti misafirlerimize sunuyoruz. Salonlarımızın hepsi son teknoloji ekipmanlarla donatılmış şekilde. Aldığımız geri dönüşler çok iyi. İnşallah böyle de devam edeceğiz. 

Otelinizin havalimanına yakın olması misafir profilinizi nasıl etkiliyor?
Biz şu anda bir havalimanı oteliyiz. Elbette ki havalimanının etkilerini çok yaşıyoruz. Uçuş yapamayan ve transit geçen yolcular çoğunlukta olan misafirlerimiz.

Bu yıl tüm Türkiye'de Arap turist patlaması yaşandı? Size yansıması nasıl oldu?
Arap ülkelerinden oldukça fazla misafirimiz oluyor. Hem toplantılı hem de konaklamalı gruplar çok oluyor. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen misafirlerimiz de üst sırada yer alıyor. 

Türkiye'de 5 yıldızlı otel standartları sizce gerçekten uygulanıyor mu?
Elbette ki Turizm Bakanlığı'nın belirlediği bir 5 yıldız standardı var. Ancak güney otelciliği ayırırsak, şehir otelciliğinde oldukça büyük farklar var. Bunun biraz daha kesin çizgilerle belirlenmesi lazım. Burası da 5 yıldızlı otel şehir içinde apartmandan dönüştürülen bir mekanda 5 yıldızlı otel. 

İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

Bosphorus Convention Center, 800 kişilk oturma düzeniyle birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Turizm sektöründe çalışanlar yeterli eğitimden ve denetimden geçiyor mu?
Genel olarak turizm sektörü zor bir sektör. Çalışan açısından da öyle. Yüzlerce farklı insanla ve onları mutlu etmeye çalışmakla yükümlüsünüz. Bu kolay bir şey değil.  Sektörün içinde uzun yıllardır çalışan birçok insan var bunun yanında genç yaşta başlayıp kısa süre sonra ayrılanlar da var. Bu işi sevmek gerekiyor. 

Booking ve Tripadvisor gibi sitelerde otelinizle ilgili hep iyi yorumlar var. Bunlar otelinizin tercih edilmesinde ne kadar etkili oluyor?
Biz de birçok otel gibi en çok rezervasyonu Booking'ten alıyoruz. Yorumları birebir takip ediyoruz. Menfi, müspet tüm yorumları değerlendirip, cevaplandırıyoruz. Otelimizin skorları gayet iyi. Çok çalışarak bunu daha da yükseltmek çabasındayız. 

İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

Gorrion Hotel İstanbul'da, iş toplantıları ve eğitimler için 5 ayrı salon bulunuyor.

2015 yılını sektörel açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Çok verimli geçtiğini söyleyemem. Politik durumlar ve dünyadaki ekonomik durum büyük etken. İptaller yaşadık. Rusya'daki krizin güney tarafına yansıması oldu. Düzelsin diye bekliyoruz. Seçimlerden sonra siyasi durum stabil hale geldiğinde turizm sektörü de rahatlayacaktır. 

İstanbul’un son gözdesi: Gorrion Hotel

Gorrion Hotel İstanbul'un mutfağı, Türkiye'nin en önemli şeflerinin imzasını taşıyor. 

2016 yılı hedefleriniz nedir?
Yeni bir otel olduğumuz için bilinirliğimiz artırmaya, satış-pazarlama faaliyetlerimize biraz daha hızlandırmaya çalışıyoruz. 2016'da yatırımın hakkını veren işlere imza atacağımızı düşünüyoruz. 

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...