HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Tavuk etinde arsenik' iddiasına Bakanlık'tan açıklama

'Tavuk etinde arsenik' iddiasına Bakanlık'tan açıklama
Arsenik, Haber

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tavuk etinde arsenik bulunduğu iddialarına ilişkin, açıklama geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tavuk etinde arsenik bulunduğu iddialarına ilişkin, "Ülkemizde roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin ithalat ve satışı yasaktır" bilgisi verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, tavuk etinde arsenik bulunduğuna dair çeşitli haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bakanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi:
"ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından 2011'de yapılan bir araştırmada, roxarsone etken maddeli antikoksidiyal (kanatlılarda hastalığa sebep olan koksidiya cinsi protozoalara karşı etkili olan) ilacın kullanıldığı tavuk etinde arsenik kalıntısına rastlandığı raporlanmıştır. Raporun yayınlanmasıyla üretici firma araştırmaya konu ürünü satıştan kaldırılmıştır. Ülkemizde ise roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatı söz konusu olmadığı gibi ülkemizde satışı da yasaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...