Petrol bedava olsa da benzin 2.20 TL olur

Düzenleyen:
Petrol bedava olsa da benzin 2.20 TL olur

Ekonomi Haberleri

Dünyada petrol fiyatları düşerken, ülkemizde fiyatların aynı oranda ucuzlamaması, dün yapılan bir toplantıda ele alındı.

Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Niyazi İlter, “Petrol bedava sağlansa bile, mevcut akaryakıt pompa fiyatları litre başına 2 lira 20 kuruştan aşağı inemez” diyerek, vergi yüküne dikkat çekti. Akaryakıtta fiyat dalgalanmasının ortadan kaldırılması için bir fon oluşturma teklifini hükümete sunup sunmadıklarına dair bir soruya İlter, “Akaryakıtın hükümete KDV ve ÖTV olarak katkısı 60 milyar lira. Hiçbir hükümet, bu büyüklükteki bir gelirden vazgeçemez. Böylesine önemli bir gelir kalemini azaltacak bir alternatif öneride bulunmayı bırakın, bunu tartışmak bile hiçbir hükümetin kabul edebileceği bir konu olmasa gerek” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...