VİOP'ta öğle arası 30 Kasım'da kalkacak

/ Kaynak: İHA
VİOP'ta öğle arası 30 Kasım'da kalkacak

Ekonomi Haberleri  / İHA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) döviz ve altın sözleşmelerinin dışında uygulanan öğle arası 30 Kasım 2015 tarihinden itibaren kaldırılacak.

Borsa İstanbul tarafından yayımlanan duyuruya göre daha önce BISTECH sisteminin devreye alım tarihi olarak bildirilen 30 Kasım 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde seans saatlerinde düzenlemeler yapıldı.

Duyuruda, VİOP İşleyiş Esasları Genelgesi'nde yapılan değişikliklerle, öğle arası kaldırılmak suretiyle, tüm sözleşmeler için "normal seans" adı verilen tek bir seans düzenleneceği bildirildi. Buna göre 30 Kasım itibarıyla "Pay Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri'nde" normal seans saatleri 9.10 - 17.40 arası olarak belirlenirken, "Diğer Sözleşmeler" için ise normal seansın 9.10 - 17.45 arasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Duyuruda ilgili genelgenin 4.2.2 nolu "Normal Seans" başlıklı maddesindeki kısım ise "Normal seans, fiyat ve zaman önceliğine dayanılarak çok fiyat sürekli müzayede esasıyla işlemlerin gerçekleştirildiği seanstır. Tüm sözleşmeler için "normal seans" adı verilen tek bir seans düzenlenir. Normal seansın son 10 dakikası "kapanış aralığı" olarak adlandırılır" şeklinde değiştirildiği ifade edildi

VİOP'ta halen pay, endeks, emtia ve enerji sözleşmelerinde 12.30 ile 13.55 saatlerinde öğlen arası verilerek işlem gerçekleştirilmiyor.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...