Merkez'den EVDS duyurusu

/ Kaynak: İHA
Merkez'den EVDS duyurusu

Ekonomi Haberleri  / İHA

Merkez Bankası, EVDS'deki frekans dönüşüm olanağının sadece kullanıcılara sağlanan bir analiz imkanı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Elektronik Veri Dağıtım Sistemi'nde (EVDS) kullanıcılara frekans dönüşüm imkanı sunulmasının, bankanın yayımladığı ödemeler dengesi ve diğer istatistiklerin üretilmesinde herhangi bir etkisi bulunmadığını açıkladı. Merkez Bankası'ndan yapılan duyuru şöyle: 
"Bankamız Elektronik Veri Dağıtım Sistemi (EVDS) 1995 yılından itibaren kullanıcılara hizmet vermektedir. EVDS’de istatistiklere orijinal frekansında ve zaman serisi olarak erişim sağlanmasının yanı sıra, kullanıcılara ek bir hizmet olarak, frekanslar arası dönüşüm olanağı da bulunmaktadır. Bu doğrultuda, orijinal frekansı haftalık olan istatistiklerin aylık değerlere toplulaştırılmasında sabit, kesikli, doğrusal ve kübik olmak üzere dört değişim tekniği kullanılabilmekte idi. 

Kullanıcıların uygun olmayan bir yöntemi seçerek ara değer hesaplamaları yapmalarına ve bu yolla yanlış analizler üretmelerine engel olmak amacıyla 19 Kasım 2015 tarihinden itibaren EVDS’de frekanslar arası dönüşüm tekniğinde sadece KESİKLİ yöntem kullanılabilmektedir. 

EVDS’deki frekans dönüşüm olanağı sadece kullanıcılara sağlanan bir analiz imkanıdır. Bu imkanın sunulmasının Bankamız tarafından yayımlanan Ödemeler Dengesi istatistiklerinin ve diğer istatistiklerin üretilmesinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır". 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...