Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar iki haftanın en düşüğünde!

/ Kaynak: AA
Dolar iki haftanın en düşüğünde!

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL 2,8317 ile iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Küresel piyasalarda doların diğer gelişen ülke para birimleri karşısındaki değer kaybına paralel olarak düşüşünü sürdüren dolar/TL, 2,84'ün altına geriledi.

Güne yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, önceki 3 işlem günündeki düşüş eğilimini sürdürerek 2,84'ün altına geriledi ve son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,8317'yi gördü. Çarşamba günü açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından küresel piyasalarda diğer para birimlerine karşı düşüşe geçen doların, gelen tepkilere karşın bu eğilimi sürdürmesi dikkati çekiyor.

Dolar endeksi, dünkü hızlı düşüşün ardından bugün genel olarak yatay bir seyir izlerken, doların Güney Afrika Randı ve Endonezya Rupisi gibi TL ile aynı sepette değerlendirilen para birimleri karşısında da değer kaybettiği görülüyor.

Güne 3,0560 seviyelerinden başlayan avro/TL düşüşe geçerek şu dakikalarda 3,0300 seviyelerinde dengelenirken, dolar/TL de bankalararası piyasada 2,8320 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Fed tutanaklarının, önceki açıklamalardan çok farklı ifadeler içermemesine karşın, aralık ayında başlasa dahi faiz artırım sürecinin kademeli ve yavaş olacağı beklentilerinin gelişen ülke varlıklarını pozitif etkilediğini kaydediyor.

Dolar/TL'nin 2,8420 seviyesinin altında kalması durumunda düşüş eğiliminin devam edeceğini ve 2,8140 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kasım ayı Beklenti Anketi'nin takip edileceğini ifade ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...