Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzlandalılar Türkiye jeotermali için sırada bekliyor

Düzenleyen:
İzlandalılar Türkiye jeotermali için sırada bekliyor

Ekonomi Haberleri

İzlanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Agnheidur Elin Arnadottir, “Türkiye 30 bin megavatlık jeotermal enerji kapasitesine sahip ve İzlandalı şirketler Türkiye’ye gelmek için sırada bekliyorlar” dedi.

Türkiye’nin jeotermal enerjideki potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arnadottir, şunları söyledi: “İzlanda’da elektrik üretiminin büyük kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından. Tüketimde yenilenebilir enerjinin payının bize yüzde 75’i buldu. Türkiye’nin de jeotermal enerji potansiyelini daha fazla dikkate alması gerek. Son beş yılda Türkiye’de jeotermal enerji kullanımının arttığını görüyoruz. Aslında Türkiye’nin şu an jeotermalden ürettiği megavat miktarı bizimle benzer rakamlarda olsa da, Türkiye’nin çok daha büyük potansiyeli olduğunu göz önünde bulundurmalıyız.” Arnadottir, jeotermaldeki potansiyelin, Türkiye gibi enerjide yüksek oranda ithalata bağımlı bir ülke için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye 30 bin megavatlık jeotermal enerji kapasitesine sahip ve İzlandalı şirketler Türkiye’ye gelmek için sırada bekliyorlar diyebilirim. Türk yetkililere ve şirketlere bu alana yatırım konusunda tavsiyelerde bulunabiliriz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...