Emekliye yeni yılda bir maaş müjdesi daha

Düzenleyen:
Emekliye yeni yılda bir maaş müjdesi daha

Ekonomi Haberleri

Emeklilerin beklediği intibak yasası çıktığında 2000'den sonra emekli olanların maaşlarında 355 liraya kadar artış söz konusu olacak. Bu haktan Bağ-Kur'lular da yararlanacak

İntibaktan 355 lira zam Emekliler Ocak ayından sonra gelecek zamlara kilitlendi. Ocak'ta İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında son 6 aylık enflasyon oranı kadar artış yapılacak.  Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammının üzerinde olan enflasyon kadar da fark alacak. Öte yandan tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına da çıkartılacak yasa ile 100'er lira seyyanen zam yapılacak.  Bütün bunların yanında emekliler arasındaki maaş uçurumunu giderecek yeni bir intibak da söz konusu olacak. Bu yönde çalışmalar son aşamaya geldi. Çıkartılacak İntibak Yasası ile emeklilerin maaşında 355 liraya kadar bir artış söz konusu olacak. 2000 yılından önce emekli olan işçiler için intibak yasası çıkartılmış ve o dönemde maaşlar 20 lira ile 355 lira arasında artırılmıştı. Bu haktan 2000 sonrası emekli olan işçiler ile özellikle Bağ-Kur emeklileri yararlanamamıştı. Şimdi çıkartılacak yasanın Bağ-Kur'luları da kapsaması bekleniyor. 

Kaynak : Takvim

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...