Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu klavye ile yanlış yazılmıyor

Düzenleyen:
Bu klavye ile yanlış  yazılmıyor

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş’ta bir girişimci, TÜBİTAK desteğiyle cep telefonu kullanıcıları için hem yanlış yazdırmayan hem de eğlenceli ve kolay kullanılabilen klavye tasarladı

Kahramanmaraş’ta TÜBİTAK’tan “KOBİ ve Ar-Ge” desteği alan girişimci Ahmet Akkök bir yıllık çalışma sonunda, cep telefonu kullanıcıları için hem yanlış yazmayı önleyen hem de eğlenceli ve kolay kullanılabilen klavye geliştirdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent’te, TÜBİTAK desteğiyle ocak ayında ekibiyle çalışmaya başlayan girişimci Akkök, klavyeyi kullanan kişilere doğru yazım, zaman tasarrufu, eğlence ve kolay erişim gibi uygulamalar sundu. Şimdilik İOS işletim sistemi için hazırlanan uygulamanın, android çalışmaları devam ediyor. Geliştirdikleri klavyede normalde yapılan tüm işlemlerin bulunduğunu, bunun üzerine harfleri yukarı aşağı ve sağa sola çekerek farklı noktalama, sayı ve resim figürlerine ulaşıldığını anlatan Akkök, “Tuşları yukarı çekerek büyük harfler yazabiliyorsunuz. Aşağı çekerek tuşun altında yazılı olan noktalama işareti, rakam ya da resim figürlerinden birini çağırabiliyorsunuz” dedi. Teknokent Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Akkök’ün ürettiği klavyenin Apple Store’da en iyi uygulamalar arasında gösterildiğini belirterek, “Bu çalışma, artık Anadolu’da da teknolojinin üretildiği anlamına geliyor. Şu anda 12’nin üzerinde patent ve faydalı model başvurusu bitirildi. 44 proje yürüyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...