Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yurt içi piyasalar TCMB faiz kararına odaklandı

/ Kaynak: AA
Yurt içi piyasalar TCMB faiz kararına odaklandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Yurt içinde yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararları takip edilecek.

ABD'de geçen hafta Fed ekim ayı toplantısına ait tutanaklar, birçok Fed yetkilisinin faiz artırımına aralık ayında başlanmasını desteklediğini ortaya koyarken, haftalık işsizlik başvuruları verisi beklentiler doğrultusunda geldi. Cuma günü veri gündeminin zayıf olduğu ABD'de Dow Jones endeksi yüzde 0,51, S&P 500 endeksi yüzde 0,38 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,62 değer kazandı. Analistler, bugün ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi, İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve 2. el konut satışlarının izleneceğini belirtiyor.

Avrupa tarafında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin cuma günü yaptığı açıklamaların ardından 1,0640'a gerileyen avro/dolar paritesi bugün kayıplarını daha da derinleştirerek 1,0601 seviyesine kadar indi.

Cuma günü Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,31, İngiltere'de de FTSE 100 endeksi yüzde 0,07 değer kazanırken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,08 değer kaybetmişti.

Analistler, bugün Avro Bölgesi, Fransa ve Almanya'da imalat sanayi, hizmet ve bileşik PMI verilerinin takip edileceğini dile getiriyor.

Asya tarafında bugün Japonya borsasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise kapanışa yakın yüzde 0,7 düşüşle seyrediyor.
Yurt içi piyasalar ise yarın açıklanacak TCMB faiz kararına odaklandı. AA Finans'ın, PPK toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistler, faiz oranlarında değişiklik beklemiyor. TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi de cuma günü yüzde 0,30 yükselişle 80.681,67 puandan kapandı.

Analistler, bu hafta açıklanacak 64. Hükümet'in, endeksin yönü üzerinde etkili olmasının beklenebileceğini, endeksin 79.900 seviyesinin destek, 82.500 seviyesinin direnç konumuna geldiğini vurguluyor.

Cuma günü küresel piyasalarda doların gelişen ülke para birimlerine karşı değer kaybetmesinin etkisiyle 2,8158'e kadar gerileyerek son iki haftanın en düşük seviyesine inen dolar/TL, şu dakikalarda 2.8365 seviyesinden işlem görüyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...