Borsa güne nasıl başladı?

/ Kaynak: AA
Borsa güne nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre yüzde 0,04 düşüşle 80.652,61 puandan başladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışına göre 29,06 puan azalırken, bankacılık endeksi yüzde 0,08 geriledi. Holding endeksi ise güne yüzde 0,03 artışla başladı. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,7 ile "teknoloji", en çok değer kaybeden sektör endeksi yüzde 0,92 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.
Analistler, bugün Avrupa tarafında Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) ve ABD'de Şikago Fed Ulusal Aktivite Endeksi'nin açıklanacağına dikkati çekerek, yurt içinde ise yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının beklendiğini dile getiriyor.

Bu hafta açıklanacak yeni kabinenin de endeksin yönü üzerinde etkili olabileceğine işaret eden analistler, BIST 100 endeksi için 79.900 seviyesinin destek, 81,500 ve 82.500 seviyelerinin ise direnç konumuna geldiğini vurguluyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...