Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'G20 yabancıların Antalya'daki konut talebini artıracak'

/ Kaynak: AA
'G20 yabancıların Antalya'daki konut talebini artıracak'

Ekonomi Haberleri  / AA

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanvekili Deniz Karataş, G20 sayesinde yabancıların Antalya'daki konut talebinin artacağını söyledi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sırasında 1 milyon tweet atılmasının, Türkiye'nin ve Antalya'nın reklamı açısından önemli olduğunu söyledi.

Zirve sırasında dünyada gözlerin Antalya'nın üzerinde olduğunu ve gündeminin en başında Antalya'nın bulunduğunu ifade eden Karataş, kentin de gerek güvenlik gerek trafik yönüyle başarılı bir şekilde zirveyi atlattığının altını çizdi.

Karataş, zirveyle yapılan reklam sayesinde Antalya'da yabancılara konut satışında talebin artacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Artan talebi karşılamak için konutların üretimine başlayıp hatta tamamlama safhasına getirmeliyiz. Dünya pazarından pay almak, ülkeye döviz girdisi sağlamak ve cari açığı kapatmada etkili olmak üzere üretimlerimizi artırmak zorundayız. Bu yapılan organizasyonun yabancıların Antalya'daki konut talebini artıracağından yana hiçbir şüphem yok."

Karataş, Antalya'nın nisan ayında Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacağını anımsattı. EXPO'nun Antalya'nın tüm dünyada talep edilen bir yer olmasını sağlayacağına inandığını dile getiren Karataş, şöyle devam etti:
"Ekonomiyi, sadece inşaat olarak düşünmemek lazım. İnşaata bağlı 300 sektörü de tetikleyeceği noktasında hiçbir şüphemiz yok. Siz bir beyaz eşyayı yurtdışına gönderemezken, satamazken veya gönderirken üzerine bir maliyet koymak gerektirdiği için oradaki bir firmayla yarışamaz hale geliyorken, ürünü direkt Antalya'da hayatını idame eden yabancı ülke vatandaşına birinci elden satacaksınız. Evin içinde kullanılması ihtiyaç olan tüm malzemeleri yurtdışına göndermiş gibi buradaki yabancılara satacaksınız. Bu kişiler kendi ülkelerinde kazanıp, Türkiye'de harcamaktadırlar. Dolayısıyla hayatını burada idame ettireceğine göre, yurtdışından direkt buraya döviz getirecek. Bir organizasyon, çarşıdaki bir halı satıcısının bile cebine ekmek olarak dönebiliyor. Biz kendi içerimizdeki piyasamızı bir şekilde döndürüyoruz ama yurtdışından dövizi ülkenize sokabilirseniz, bu sizin tüm ekonominizin parametrelerini olumlu yönde etkileyecektir."


Deniz Karataş, Antalya'da yapılan uluslararası organizasyonlarda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere herkese Antalya halkı ve sivil toplum örgütü başkanı olarak teşekkürü bir borç bildiğini kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...