Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın çam balını Türkiye üretiyor

/ Kaynak: AA
Dünyanın çam balını Türkiye üretiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yılmaz, dünyada çam balı üretiminin yüzde 92'sini Türkiye'nin karşıladığını söyledi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, dünyada çam balı üretiminin yüzde 92'sini Türkiye'nin karşıladığını, çam balının Türkiye'nin bir değeri olduğunu söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen Arı Sağlığı Konferansı'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Türkiye'de bal ormanlarının kurulmaya başlandığını belirtti.

Türkiye'nin çam balı üretiminin oldukça yüksek olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Türkiye bal ormanlarını kurmaya başladı. Ormancılık literatürüne 'bal ormanları' girdi. Dünyada çam balının yüzde 92'sini üretiyoruz. Çam balı bizim için çok önemli ve ülkemizin bir değeridir" dedi.

Yılmaz, bahçe sahiplerinin bahçelerinde arı kovanı bulundurması gerektiğini vurgulayarak, "Arı, tarım için çok önemli. Ayçiçeği tarlasında arı yoksa çekirdeklerinin yüzde 62'sinin içi boş oluyor. Türkiye'nin ayçiçeği tohumu açığı var. Ayçiçeği eken vatandaşın da elma bahçesi olan vatandaşın da arıya ihtiyacı var. Amerika'da bahçe sahipleri bir ay için arı sahibine kovan başına 250 dolar para ödüyor. Arıcılığın ne demli önemsendiğini buradan anlamamız mümkün" diye konuştu.

Yılmaz, 2017 Dünya Arıcılar Kongresi'ni İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapacaklarını ve kongrenin hazırlıklarına başladıklarını bildirdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...