Piyasaya taksit dopingi

Piyasaya taksit dopingi

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı ile yapılan eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarında taksit sayısı 9'dan 12'ye çıkarıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  kredi kartına taksit sınırlaması getiren yönetmeliği yeniledi. Buna göre, daha önce 9 ay olarak uygulanan kredi kartı ile yapılan eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarındaki taksit sayısı 12'ye yükseltildi. Ancak düzenleme ile kuyumculardan yapılan alışverişlerde 4 ay taksit süresi değiştirilmedi. Kredi kartıyla alışveriş ve nakit çekimlerinde ise taksitlendirme süresi 9 ay olarak korundu. 
Öte yandan, tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi ise 48 ayı aşamayacak. Bu hüküm, konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında, konutun bütünleyici parçası niteliğini haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler için uygulanmayacak. Böylece eğitim kredilerinde vade sınırlaması kaldırılmış oldu.
SEKTÖR CANLANACAK 
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, taksit sınırlamasının esnetilmesiyle ilgili olarak Türk mobilya sektörünün hareketleneceğini söyledi. Mobilya alımına karar veren kitlenin kadınlar olduğunu ve kadınların da en çok taksit sayısına dikkat ettiğini belirten Doğan, “16 farklı ilde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalar da gösteriyor ki; her 4 tüketiciden 3’ü mobilya satın alırken taksitli alışveriş yapmak istiyor ve taksit sayısında 12 ayı tercih ediyor. BDDK’nın yapmış olduğu bu yeni düzenleme ile mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını ön görüyoruz” dedi. Doğan 12 taksit uygulamasıyla kayıt dışının da önüne geçileceğini kaydetti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...