HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

22 yıllık uygulama son buluyor

Düzenleyen:
22 yıllık uygulama son buluyor
Borsa İstanbul, Bist, Yeni Sistem, Haber

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul, 22 yılı aşkın süredir hisse senedi piyasasında kullanılan emir işlem sistemini, Nasdaq ile yapılan işbirliği neticesinde geliştirilen bir proje olan BISTECH ile değiştiriyor.

Pazartesi günü devreye alınacak yeni emir işleme sistemi olan BISTECH, ilk etapta hisse senedi piyasalarında, işlem sisteminde ve takas sisteminde devreye alınacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, BISTECH teknolojisiyle pazartesi günü 300 kilometre hızla giden bir uçaktan 3 bin kilometre hızla ile giden bir uçağa geçeceklerini belirterek, ilk gün ufak tefek bazı problemlerin yaşanabileceğini ancak tüm senaryolara hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Pazartesi günü sistem devreye alındığında, şu andaki 1 milisaniyelik işlem hızının 10 katına çıkacağını dile getiren Dinç, işlemi bitirme süresinin 100 mikrosaniyeye ineceği bilgisini verdi.

Önümüzdeki aylarda yapılacak çalışma ile bu sürenin 60 mikrosaniyeye ineceğini vurgulayan Dinç, "Dünyanın önde gelen borsalarıyla, yani Londra Borsası ile Alman Borsası ile Amerika'daki borsalarla rekabet edecek, onlarla aynı seviyeye erişmiş bir hızla işlem görecek duruma gelmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...