HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolar 3 haftanın en yüksek seviyesinde

Dolar 3 haftanın en yüksek seviyesinde
Dolar, Dolar Fiyatları, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye ile Rusya arasında yükselen gerilimin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerdeki olumsuz trendin de desteğini arkasına alan dolar, içeride 2.9344 TL ile son üç haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Euro da 3.12 TL ile iki haftanın zirvesine çıktı. Gerilimin etkisiyle üç işlem gününde yüzde 6 düşerek 75 bin puanın altına gerileyen borsa, dün Putin ile Erdoğan'ın görüşebileceğine ilişkin haberler ve ekonomiye güvendeki rekor artışın etkisiyle yüzde 2 yükselerek 76 bin 522 puana kadar çıktı. Fakat, Putin-Erdoğan görüşmesinin olmayacağının açıklanmasıyla birlikte kazanımlarını geri veren endeks günü yüzde 0.85'lik artışla 75 bin 638 puandan tamamladı. 

GÜVENDE REKOR ARTIŞ 
Siyasi istikrarın yeniden tesis edilmesiyle kasımda ekonomik güven endeksi bir önceki aya kıyasla yüzde 26.7 artarak, tarihinin en yüksek artışını kaydetti. Ekonomik güven endeksi kasımda 104.99 ile yaklaşık 2 yılın en yükseğine ulaştı. Öte yandan Asya'da adeta 'Kara Cuma' yaşandı. Asya borsaları, sert düşüşlerle kapandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...