Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalışan annelere iki müjde birden

Düzenleyen:
Çalışan annelere iki müjde birden

Ekonomi Haberleri

Hükümet, çalışan anneler için iki büyük yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hükümet, çalışan annelerin iş saatleri ile çocuklarının okul saatlerinin uyumlaştırılması ve engelli çocuğu olan ebeveynlerden birine, çocuğunun okulu tatil olduğunda izin hakkı tanınmasını içeren iki büyük yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan öneriler doğrultusunda çalışan anneler için sağlanması planlanan yeni kolaylıklar şöyle olacak:
 "ÖĞLEN ÇALIŞ, BİR SAAT ERKEN ÇIK" FORMÜLÜ
 Çocukların okul çıkışları genel olarak saat 15:30-16:00 arasında olurken, saat 17:00'de mesaisi biten annelerin en büyük sorunu "çocuğuma, ona kim bakacak?" oluyordu. Bu derdi çözmek için kamuda çalışan annelere sabah işe bir saat erken gelerek veya öğle tatili kullanmayarak, bir saat erken çıkma imkanı verilecek.
 ENGELLİ ÇOCUĞU OLANA "KAR TATİLİ" İZNİ
 İkinci kolaylık ise engelli çocuğu olan ve her ikisi de çalışan anne veya babadan birine sağlanacak "kar tatili" hakkı olacak. Kar yağışı gibi durumlarda yapılan okul tatillerinde engellilerin gittiği özel eğitim kurumları da tatile giriyor. Aile Bakanlığı'nın sunmayı planladığı yeni öneriye göre, "kar tatili" gibi günlerde engelli çocuğun anne veya babasından birine de izin hakkı tanınması düşünülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...