3 bin $ maaş öğrencinin ayağına geliyor!

Düzenleyen:
3 bin $ maaş öğrencinin ayağına geliyor!

Ekonomi Haberleri

Hilton, Marriot, Universal Studios gibi uluslararası şirketlerin temsilcileri ABD'de çalışmak isteyen öğrencilerle mülakat yapmak üzere 8-9 Aralık'ta Türkiye’de olacak

Önder ÇELİK İSTANBUL

Türkiye'de son yıllarda küresel ekonomik dalgalanmalara bağlı olarak genç işsizliği artarken; düşük ücret, üniversite sonrasında iş bulunamaması, yabancı dil eksikliği gibi etkenlerle gençler yurt dışında çeşitli üniversite, staj, yüksek lisans, dil kursu, Work&Travel gibi programlara yoğun şekilde ilgi göstermeye başladı. Dünya çapında 180 milyon öğrencinin 5 milyonu yurt dışında eğitim görürken, bu eğitime 100 milyar doların üzerinde para harcanıyor. Türk öğrencilerin yurt dışı eğitime harcadıkları paranın ise 1.5 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Yurt dışında eğitime büyük paralar harcanırken, öğrenciler de iyi paralar kazanabiliyor.
ABD'Lİ OTEL ZİNCİRLERİ 
Uzun yıllardır yurt dışına öğrenci götüren Global Vizyon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı da her yıl belirli tarihler arasında yabancı işverenlerle Türk öğrencileri bir araya getirmek için 'İş Fuarı' düzenliyor. Bu yıl 8-9 Aralık tarihlerinde Work&Travel’la yurt dışına çıkmak isteyen gençler;  dünyanın en büyük karides restoranı Bubba Gump Shrimp’den Hollywood’un kalesi Universal Stüdyoları'na, Hilton Oteller zincirinden Marriot’a kadar ABD'den gelen 20'nin üzerinde işverenle tanışıp, mülakata girebilecek. Work&Travel programlarıyla yurt dışını deneyimleme imkânı bulacak gençler; yeni kültürlerle tanışma ve yabancı dilini geliştirmenin yanı sıra hatırı sayılır miktarda para kazanma şansı da yakalıyor. Program ücreti, ABD’ye uçak bileti ve ABD vizesine 2.500 dolar ödeyen öğrenci; 3 aylık yaz tatili sırasında bulundukları yere ve harcamalarına göre 9 bin dolara varan birikimle Türkiye’ye dönebiliyor. Gençler için yurtdışında yaşama ve çalışma programları sadece ABD’de gerçekleşmiyor. Arzu edenler; İrlanda’da Work&Study, Avustralya’da Work&Holiday programlarına da katılabiliyor.
GEÇEN YIL 4.085 KİŞİ KATILDI 
Geçen yıl 4 bin 85 öğrencinin Work&Travel programına katıldığı Türkiye'de bu yılki hedef 4 bin 850 öğrenciyi yurt dışına göndermek. Work&Travel'a 2008'de Türkiye'den 11 bin 688 kişi katılırken, bu rakam Rusya'da 29 bin 716, Ukrayna'da 10 bin 704 oldu. Geçen yıl 7 bin 500'ün üzerinde öğrenci ile Work&Travel'a en çok katılım gösteren ülke İrlanda olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 6 bin 976 ile Bulgaristan, 6 bin 899 ile Ukrayna, 6 bin 306 ile Rusya izledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...