Rusya borsasında kayıplar yüzde 9'a yaklaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya borsasında kayıplar yüzde 9'a yaklaştı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden bu yana Rusya borsasında kayıplar yüzde 9'a yaklaşırken, rublenin dolar karşısındaki düşüşü yüzde 3'ü geçti.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen Rusya'da RTS endeksi, bugün de yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 23 Kasım kapanışından bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 9 zarar ettirdi.

Rus yetkililerin Türkiye ile ilgili bazı ürünlere ambargo ve ekonomik sınırlama açıklamaları ile gerilimi tırmandıracak söylemleri Rus varlıkları üzerinde baskı yaşatmaya devam ediyor. 23 Kasım tarihinde günü 898 puandan tamamlayan RTS endeksi, uçağın düşürülmesinden bu yana toplam yüzde 8,7 değer kaybederek 820 puana kadar geriledi.

Ruble ise dolar karşısındaki düşüşünü üst üste 7'inci işlem gününe taşıyarak, 23 Kasım'dan bu yana yüzde 3,3 değer kaybetti ve yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Şu dakikalarda dolar/ruble paritesi dünkü kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 67,88 seviyesinden işlem görürken, RTS endeks ise yüzde 1,20 azalışla 824 puan seviyelerinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...