Millî tankta seri üretime geçiliyor

Düzenleyen:
Millî tankta seri  üretime geçiliyor

Ekonomi Haberleri

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Otokar’ın üstlendiği projede en kısa zamanda seri üretime geçeceklerini açıkladı

Ekonomi Servisi
Koç Holding’in şirketlerinden Otokar’ın üstlendiği millî tank projesi “Altay”da sona gelindi. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, “Altay” ile ilgili çalışmaların 7-8 yıldır sürdüğünü belirterek en kısa zamanda seri üretime geçileceğini bildirdi. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’da “Türk İş Dünyası” başlıklı panelde konuşan Koç, Koç Topluluğu’nun sanayi şirketinden teknoloji şirketi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Türkiye’nin de 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için inovatif olmaya mecbur olduğunu vurgulayan Koç, “Türkiye olarak önce bölgede sonra dünyada markalar çıkarmamız gerekiyor. Global İnovasyon Endeksi’nde 141 ülke arasında 58. sıradayız. Üç yıl önce 74. sıradaydık. Bu doğru yolda olduğumuzun göstergesi.  İnovasyonda en büyük iş devlete düşüyor. Bunun ülkenin DNA’sına girmesi lazım. Bunu teşvik programları için de söylüyorum, sadece inovasyon için değil. Bölgesel teşvik iyi güzel de, Türkiye’nin TİM ile dünyada nerede rekabet edebileceği yerlerin belirlenip, oraya odaklanmamız lazım. Her konuda herkesle yarışamayız. Dolayısıyla özetlemek gerekirse, devletin üretimi çok doğru yönde” diye konuştu.
Koç Holding’in teknoloji alanındaki yatırımlarından da bahseden Ali Koç, protez el için Amerika’da yatırım yaptıkları bilgisini verdi. Yatırımın meyvesini yakın zamanda almayı umduklarını ifade eden Koç, “Bir santimetre kareye 240 sensör koyabiliyoruz. Yani bugün becerebilirsek dünyada geliştirilmiş insan eline en yakın dokunma hissi veren robotik eli geliştireceğiz” dedi. Çin pazarında kendi ürettikleri kamyonla yer aldıklarını, Otokar ile askeri araç üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Koç, milli tank projesinde ise sona gelindiği kaydetti. Koç şunları söyledi:  “Bugün Ford markalı yerli kamyon üretiyoruz. Çin pazarına kendi ürettiğimiz hem kamyonu, hem de kamyonun motorunu lisanslıyoruz. En gurur duyduğumuz çalışmalarımızdan bir tanesi da milli tank projesi Altay. Ülkemizin yerli tankını üretme sorumluluğu 7-8 senedir bizde. Prototipler üretildi, inşallah en kısa zamanda da seri üretime geçilebilecek. En inovatif şirketlerimizden birisi de Arçelik. Burada her şeyin tüm cihazların birbirine ve internete bağlı olduğu bir dünya var. Dünya buraya doğru gidiyor...”
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de konuşmasında bankacıların masa başında başarıya ulaşamayacağına dikkat çekerek müşterilerinin üretim süreçlerini takip etmesi gerektiğini söyledi. Özyeğin Üniversitesi’nin 5 yıldır Girişim Fabrikası ile gençlere mentorluk yaptığını hatırlatan Özyeğin, girişimcileri melek yatırımcılarla tanıştırdıklarını ifade etti. İnsanların şanslarını değerlendirme konusunda istekli olması gerektiğini anlatan Özyeğin, merak ve araştırmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, Chobani Yoğurtları’nın sahibi Hamdi Ulukaya’nın çöpe attığı bir gazeteyi tekrar alıp satılık fabrika ilanı ile bugünlere geldiğinin, şansını çöpten çıkardığının altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...